Βακτηρίδιο E.coli - Κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 14:06
UPD:14:11

A- A A+

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας από τα μολυσμένα λαχανικά που εντοπίστηκαν στη Γερμανία, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, με τις αρμόδιες αρχές και το ΚΕΕΛΠΝΟ σε επαγρύπνηση για το θέμα.

Όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας κ.Αηδόνης, το υπουργείο ενημερώνεται από την προηγούμενη Πέμπτη για το θέμα, ενώ δεν έχουν γίνει εισαγωγές κανενός είδους από τα λαχανικά της συγκεκριμένης εταιρείας στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του βακτηριδίου E.coli (Eceh) εκτός Γερμανίας είναι γεγονός. Όπως έγινε γνωστό, θύμα είναι μία γυναίκα ηλικίας περίπου 50 χρονών που είχε προσβληθεί από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο κατά τη διαμονή της στη Γερμανία. Η γυναίκα εξέπνευσε σε νοσοκομείο κοντά στο Γκέτεμποργκ της νοτιοδυτικής Σουηδίας.

Μετά τη Γερμανία, όπου ο απολογισμός έχει αυξηθεί σε 14 νεκρούς, η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα που επλήγη περισσότερο στην Ευρώπη από τη μυστηριώδη μόλυνση.

Αν και η ακριβής αιτία του βακτηριδίου δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί, οι γερμανικές αρχές συνιστούν τη διακοπή της κατανάλωσης για τα αγγούρια, τις τομάτες και τις ωμές σαλάτες στη βόρεια Γερμανία.

Στην Ισπανία η Ομοσπονδία παραγωγών-εξαγωγέων φρούτων και λαχανικών ανακοίνωσε ότι σχεδόν όλη η Ευρώπη σταμάτησε να αγοράζει ισπανικά φρούτα και λαχανικά, μετά τις υποψίες για τη μετάδοση του βακτηριδίου με την κατανάλωση αγγουριών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή