Εβδομη ημέρα διαδηλώσεων από τους «Αγανακτισμένους»

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 18:32
UPD:19:55
A- A A+

Συνεχίζονται για έβδομη διαδοχική ημέρα οι ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων» πολιτών στο Σύνταγμα και άλλες πλατείες της περιφέρειας.

Αυτή τη φορά όμως Σύνταγμα και Προπύλαια ενώθηκαν σε μια μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία, καθώς οι «αγανακτισμένοι» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και των πανεπιστημιακών, που διοργάνωσαν εκδήλωση κατά του μνημονίου, κατηφόρισαν την πανεπιστημίου και κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους.

Κεντρικοί ομιλητές στη σημερινή εκδήλωση ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ θα μιλήσουν επίσης οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαρίας, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.

Στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καλλιτεχνικές ομάδες, ομάδες τεχνικής υποστήριξης, ιατρείο, γραμματεία κλπ, ενώ οι αποφάσεις τους επικυρώνονται ανοιχτά και με ψηφοφορία μέσα από τη γενική συνέλευση, σε μία αμεσοδημοκρατική όπως την χαρακτηρίζουν διαδικασία.

Οι «αγανακτισμένοι» δίνουν νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού για την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή