Αλ. Παπαρήγα: «Θεατρική κινδυνολογική παράσταση» όσα λέγονταν για την 5η δόση

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 19:26
A- A A+

«Θεατρική κινδυνολογική παράσταση» χαρακτηρίζει η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όλα όσα, όπως αναφέρει, έλεγαν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ, για την 5η δόση.

Η κ. Παπαρήγα υποστηρίζει ότι «ο στόχος τους ήταν και είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να παρουσιάσει ως σωτήρια το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο ΙΙ και ως αναγκαία τα νέα καταστροφικά μέτρα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να διαμορφώσουν καλύτερο έδαφος και να δικαιολογήσουν την πιο φανερή συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων προθύμων».

Α. Παπαρήγα: Ο λαός να απορρίψει τα ψέματα και τα τρομοκρατικά διλήμματα

Α. Παπαρήγα: Ο λαός να απορρίψει τα ψέματα και τα τρομοκρατικά διλήμματα

«Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο ο πόλεμος ενάντια στο λαό θα κλιμακώνεται, μαζί οι εκβιασμοί και τα τρομοκρατικά διλήμματα», τονίζει η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «κρίσιμο ζήτημα για το λαό για να τους αντιμετωπίσει είναι να απορρίψει τώρα τα διλήμματά τους, και να τους απαντήσει ότι αρνείται να πτωχεύσει για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε εντός, είτε εκτός ευρωζώνης».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα σε τηλεοπτική της συνέντευξη η κ. Παπαρήγα είχε υπογραμμίσει ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή: «Κατ΄ αρχήν εμείς είμαστε γενικά υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, η λύση έξω από το ευρώ και (επιστροφή στη) δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική. Αλλά εθελοντικά να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και αυτή τη στιγμή να τη διώξουν από την ευρωζώνη δεν το βλέπουμε. Αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον, όταν η κρίση θα είναι ακόμη πιο βαθιά και αποφασίσουν οι ισχυρότεροι να μικρύνουν την ευρωζώνη και γενικότερα την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι θα γίνει μία ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή