Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατά του καπνίσματος ετοιμάζει το Υπ. Υγείας

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011 21:21
A- A A+

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον περιορισμό του καπνίσματος που θα βασίζεται και στην εκπαίδευση ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς κάπνισμα.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα εφαρμοστεί πρόγραμμα αγωγής Υγείας στα σχολεία, θα υπάρξουν ιατρεία διακοπής καπνίσματος σε κάθε νοσοκομείο και θα συνεχιστεί η εκστρατεία μετάδοση των σωστών μηνυμάτων στους νέους από επώνυμους και αθλητές.

Ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

«Η δημόσια υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Το κάπνισμα είναι ο υπ΄αριθμόν ένα κίνδυνος και δεν θα μπούμε σε εκπτωτικές λογικές» τόνισε ο κ. Αηδόνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος καθηγητής Π. Μπεχράκης υπογράμμισε ότι «επιτέλους στην Ελλάδα το ζήτημα του καπνίσματος έχει μπει σε θετική τροχιά».

Ο κ. Μπεχράκης αναφέρθηκε σε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες:: από το ποσοστό του 45% των καπνιστών το 2006, είμαστε πια στο 35%, ενώ κάθε καπνιστής καπνίζει 6,2 τσιγάρα λιγότερα από ότι πριν. Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση των καπνιστών που προσέρχονται στα ιατρεία για τη διακοπή του και μειώθηκε κατά 35% η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα.

Παρά το γεγονός πάντως - όπως επισήμανε ο κ. Μπεχράκης - ότι η νομοθεσία στην χώρα μας είναι από τις πιο προηγμένες, στην εφαρμογή της υπολειπόμαστε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή