Γ. Παπανδρέου: Απάντηση στην ύφεση η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

100.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω επενδύσεων σε ΑΠΕ
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 12:42
UPD:15:19

Σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η έκθεση «Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα» μιλάει αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός.

A- A A+

Απάντηση στην ύφεση και την ανεργία αποτελούν η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος στο Μέγαρο Μουσικής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση «Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα», ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι μέσω των επενδύσεων στις ΑΠΕ στη χώρα μας θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας στη δεκαετία 2010-2020.

Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας έχει ξεκινήσει να αλλάζει, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το ύψος των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εκτιμάται ότι θα φθάσει την επόμενη δεκαετία στα 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα κονδύλια ύψους 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα προστεθούν για την ενεργειακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος συνδέεται με το είδος της οικονομίας που φτιάχνουμε, ενώ σημείωσε ότι οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η νέα γενιά ενώ από την μια έχει όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία για την εξασφάλιση της ευημερίας, εντούτοις ζει το παράδοξο της διεύρυνσης της ανισότητας και της συγκέντρωσης των εξουσιών στα χέρια «μιας διεθνούς ελίτ».

Η ανισότητα αυτή, πρόσθεσε, είναι αυτή που έφερε κρίσεις, όπως η πυρηνική κρίση της Φουκουσίμα ή το κραχ στη Γουόλ Στρητ, παρατηρώντας ότι οι νέοι ενδέχεται να συναντήσουν τα επόμενα χρόνια τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

WWW.PRIMEMINISTER.GR

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, συνέχισε, δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα αξιοποίησης των τεράστιων συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα μας στα επόμενα χρόνια θα είναι πρωτοπόρα στον τομέα αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή