Υποσχέσεις για αλλαγές στη FIFA από Μπλάτερ

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 15:15

A- A A+

Για πρώτη φορά ο Σεπ Μπλάτερ μίλησε για τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν τη FIFA τον τελευταίο μισό χρόνο, χαρακτήρισε τον εαυτό του «καπετάνιο του πλοίου» και υποσχέθηκε γενναίες αλλαγές στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο Ελβετός παράγοντας αναμένεται σήμερα να ανανεώσει και επισήμως τη θητεία του στο προεδρείο της FIFA, όντας ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, μετά την παραίτηση από την κούρσα, του Καταριανού πρόεδρου της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ, λόγω κατηγορίες για δωροδοκία που τον βαραίνουν.

«Το πλοίο της FIFA πλέει σε άγρια νερά. Πρέπει να το βάλουμε στον ίσιο δρόμο. Και εγώ είμαι ο καπετάνιος του πλοίου. Επομένως είναι χρέος και ευθύνη μου να το φέρω ξανά σε ήρεμα νερά», τόνισε ο κ. Μπλάτερ στην ομιλία του στο κογκρέσο της FIFA, ενώ στη συνέχεια υποσχέθηκε βαθιές τομές στην ομοσπονδία.

«Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Όχι απλώς κάποιες διορθώσεις. Επαναστατικές αποφάσεις θα παρθούν».

Ο κ. Μπλάτερ βρέθηκε και αυτός στη δίνη του κυκλώνα, όταν ο κ. Μπιν Χαμάμ τον κατηγόρησε για απόπειρα δωροδοκίας μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της FIFA, προκειμένου να κερδίσει την επανεκλογή του. Όμως η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον Ελβετό.

Παρόλα αυτά, ένα email, που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίσης υπό έρευνα αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Τζακ Γουόρνερ, τάραξε και πάλι τα νερά. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα ανέφερε ότι το Κατάρ «αγόρασε» τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022. Αποστολέας του ήταν ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και δεξί χέρι του κ. Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε.

Η αγγλική ομοσπονδία είχε ζητήσει την αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις