Διεθνές Γκραν Πρι Ιππασίας στο Ολυμπιακό Κέντρο του Μαρκόπουλου

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 15:30

A- A A+

Δυο εβδομάδες διεθνών διοργανώσεων ιππασίας κορυφαίου επιπέδου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του αθλήματος στο Ολυμπιακό Κέντρο του Μαρκόπουλου.

Από τις 3 έως και τις 12 Ιουνίου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα λάβει χώρα του Athens Horseshow 2011, στο πρόγραμμα του οποίο περιλαμβάνεται ένα Γκραν Πρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο Athens CSIO2*-W.

Ο πρώτος αγώνας, το ΙΟΒ Γκραν Πρι θα αρχίσει αυτή την Παρασκευή, 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 5 Ιουνίου με το σημαντικότερο αγώνισμα Γκραν Πρι. Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 250 ζευγάρια ίππων ιππέων και από το εξωτερικό.

Η έναρξη των αγώνων για το τριήμερο του Γκραν Πρι ΙΟΒ θα είναι καθημερινά στις 09:30 στο ιπποδρόμιο της ιππικής δεξιοτεχνίας με άμμο, ενώ από τις 13:00 αγωνιστική δραστηριότητα θα υπάρχει και στο Ολυμπιακό ιπποδρόμιο με χόρτο.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου το τελευταίο αγώνισμα θα ξεκινήσει στις 17:00, ενώ το Σάββατο το θεαματικό αγώνισμα «Masters»,τριών γύρων, θα αρχίσει στις 19:00. Την Κυριακή 5 Ιουνίου η έναρξη για το τελευταίο και κορυφαίο αγώνισμα της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί στις 17:00.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος αγώνας, που έχει καταστεί θεσμός στο παγκόσμιο ιππικό στερέωμα τα τελευταία χρόνια, το Παγκόσμιο Κύπελλο Athens CSIO2*-W, θα γίνει από 9 έως και 12 Ιουνίου.

To Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους ιππείς, αφού είναι προκριματικός τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου όσο και για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενηλίκων, που θα γίνει το Σεπτέμβριο στn Μαδρίτη.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή ιππείς και αμαζόνες από οχτώ χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Αγγλία κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις