Καταδικάζει η κυβέρνηση το μπλόκο και τις αποδοκιμασίες «αγανακτισμένων» στη Βουλή

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 16:04
UPD:16:14

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής έκανε λόγο για πρακτικές που αμαυρώνουν τις προσπάθειες όσων διαμαρτύρονται ειρηνικά.

A- A A+

Καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον αποκλεισμό της εισόδου της Βουλής και τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών από διαδηλωτές που μετέχουν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής έκανε λόγο για πρακτικές που αμαυρώνουν τις προσπάθειες όσων διαμαρτύρονται ειρηνικά.

Ερωτηθείς αν η λαϊκή αντίδραση οδηγεί σε εκλογές, σημείωσε ότι «η λαϊκή εντολή δίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και εφαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι χθες το βράδυ».

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Briefing κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή

Σε ό,τι αφορά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των «αγανακτισμένων», ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι ενταγμένες μέσα στο πλαίσιο όπου λειτουργεί η Δημοκρατία και πρόσθεσε ότι όποιος την αμφισβητεί και έχει άλλη πρόταση να την πει δημόσια.

Το βράδυ της Τρίτης, διαδηλωτές απέκλεισαν την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποχωρήσουν από το κτήριο βουλευτές και εργαζόμενοι. Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Κήπο. Τελικά η είσοδος της Βουλής άνοιξε και οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου και αποδοκίμασαν βουλευτές και εργαζόμενους που εξέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή