Συρία: Οργανισμό για «εθνικό διάλογο» δημιουργεί ο Ασαντ

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 22:56
A- A A+

Τη δημιουργία ενός οργανισμού, ο οποίος θα αρχίσει τον εθνικό διάλογο στη Συρία, ανανκοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

«Το όργανο αυτό θα θέσει τις βάσεις για έναν εθνικό διάλογο, και θα προσδιορίσει το μηχανισμό και το πρόγραμμά του», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Ασαντ συναντήθηκε με τα μέλη αυτού του οργανισμού και τους ζήτησε να «διατυπώσουν τις γενικές αρχές του διαλόγου που θα γίνει με τέτοιο τρόπο για να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα ώστε τα διάφορα ρεύματα να μπορέσουν να εκφραστούν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους».

Ο οργανισμός αποτελείται από τον αντιπρόεδρο Φαρούκ αλ-Σάρα, ανώτερους αξιωματούχους του κόμματος Μπάαθ, και του Εθνικού Προοδευτικού Μετώπου (FNP, συνασπισμός κομμάτων υπό την ηγεσία του κόμματος Μπάαθ), καθώς και ένα συγγραφέα και ένα καθηγητή.

«Τα διάφορα μέρη πρέπει έτσι να συνεισφέρουν στην διεύρυνση της συμμετοχής (στην πολιτική ζωή), συμβάλλοντας στην επεξεργασία ενός εκλογικού νόμου και ενός νόμου περί πολιτικών κομμάτων», δήλωσε ο Ασαντ.

Προηγήθηκε, την Τρίτη, η ανακοίνωση γενικής αμνηστίας που αφορά στα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων και στους πολιτικούς κρατούμενους, ένα βασικό αίτημα των αντιφρονούντων. Εκατοντάδες πολιτικών κρατουμένων και κρατούμενοι συνείδησης αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ-Ραχμάν, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή