Α1 Μπάσκετ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 75-68

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 23:59
UPD:02/06/2011 01:00

A- A A+

Ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου παρέμεινε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 75-68 στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 και μειώνοντας τη μεταξύ τους σειρά σε 2-1.

Σε μια επανάληψη των όσων είχαμε δει στους δυο πρώτους τελικούς, και το τρίτο ντέρμπι των δυο αιωνίων στους τελικούς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα τελευταία λεπτά, μόνο που αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να φύγουν νικητές από το γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι μέχρι και πέντε λεπτά πριν τη λήξη έδειχναν να έχουν έναν σχετικό έλεγχο του παιχνιδιού, όντας μπροστά με +5 (61-66), όμως σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα στην απέλπιδά του προσπάθεια και με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να τρέξει ένα σερί 11-0 και να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Σε όλο το υπόλοιπο ματς, οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και πότε στο ένα δεκάλεπτο ήταν καλύτερη η μία και πότε στο άλλο η άλλη. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν πολύ πιο δυνατά μέσα στο παρκέ στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκαν με 24-19. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στο επόμενο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός με πολύ σωστή άμυνα ζώνης έσβησε επιθετικά τους αντιπάλους τους και προηγήθηκε με 39-46.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ξανά ανώτερος, κάνοντας επιμέρους σκορ 19-10, ενώ στο τέταρτο και τελευταίο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήλεγχε το ρυθμό μέχρι και το τελικό ξέσπασμα των αντιπάλων της.

Για τους γηπεδούχους εντυπωσιακοί ήταν οι Γιάννης Μπουρούσης και Βασίλης Σπανούλης, ενώ στα κρίσιμα λεπτά καθοριστική ήταν η συνεισφορά του Μιχάλη Πελεκάνου. Ο Μπατίστ με 15 πόντους και ο Νίκολας με 13 κουβάλησαν στις πλάτες τους τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είχε σε καλή μέρα τον αρχηγό και βαρόμετρό του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε μεν 10 πόντους με δυο τρίποντα, όμως έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και τα λάθη στοίχησαν στην ομάδα του.

Επεισόδια περιορισμένης κλίμακας (για τα δεδομένα των ελληνικών γηπέδων) έλαβαν χώρα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι διακόπηκε και για ένα πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Γκόρντον 6, Σπανούλης 13, Πρίντεζης 8(2), Μπουρούσης 16, Πελεκάνος 6, Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 5

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 4, Μπατίστ 15, Φώτσης 5(1), Σάτο 2, Νίκολας 13(3), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10(2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις