Όλη η πόλη, μια σκηνή

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 13:35
UPD:03/12/2012 13:11
A- A A+

300 συνολικά παραστάσεις απ' όλες τις μορφές τέχνης θα παρουσιάσει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου με κεντρικό σύνθημα: «Όλη η πόλη, όλη μέρα, μια σκηνή», που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν κορυφαίο «καλλιτέχνη του δρόμου» και «της δράσης», στον Θανάση Βέγγο. Έτσι, στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος, θα προβληθούν σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, τέσσερις εμβληματικές ταινίες: 1) «Η Μαγική Πόλη» του Νίκου Κούνδουρου, που είναι και η πρώτη ταινία του Θανάση Βέγγου, 2) Η μικρού μήκους ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Τζίμης ο Τίγρης», 3) η ταινία του Αλέκου Αλεξάνδράκη «Συνοικία το Όνειρο» και 4) η ταινία του Φρεντερίκο Φελίνι «La Strada».

Ομάδες θεατρικές, χοροθεατρικές, κουκλοθεάτρου, μουσικά σχήματα, εικαστικές παρεμβάσεις, παιδικές παραστάσεις και happenings, με τη συμμετοχή με 60 συμμετοχων από την Ελλάδα και 10 από το εξωτερικό, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία, τα σχήματα θα παρουσιάσουν 80 διαφορετικά θεάματα, θα μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε μία απέραντη γιορτή της Τέχνης και του θεάτρου.

Για πρώτη χρονιά φέτος και με τη στήριξη του Ιδρύματος Κακογιάννη, πραγματοποιείται μια από τις καινοτόμες εκπλήξεις του Φεστιβάλ, το «Art Market», όπου οι ομάδες και οι καλλιτέχνες θα μπορούν, στους χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ζωντανά, με παραστάσεις ή happenings, αλλά και μέσα από έντυπο υλικό, προγράμματα, βιντερο, εργαστήρια και διαλέξεις.

Στις 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης. Στις 1, 2 και 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα θεάματα σε όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, περιλαμβάνοντας και κάποιες παραστάσεις περιφερειακά, καθώς και το «Art Market» στο Ίδρυμα Κακογιάννη και τέλος, στις 4 Ιουλίου, το μεσημέρι, στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα γίνει η απονομή των Βραβείων και το βράδυ, στην Καπνικαρέα και στην Πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες

Στο κέντρο της Αθήνας

Από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Δευτέρα 4 Ιουλίου

Προτεινόμενα για εσάς