Καθοριστικό τετ α τετ Παπανδρέου - Γιούνκερ

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 08:51
UPD:08:58

Καθοριστική για τις εξελίξεις τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Καθοριστική για τις εξελίξεις τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συνάντηση θα εξεταστούν τα θέματα του ταμείου δημόσιας περιουσίας και της εμπλοκή της τρόικας στις αποκρατικοποιήσεις αλλά και του πρόσθετου δανείου για την Ελλάδα.

Στόχος του τετ α τετ Παπανδρέου - Γιούνκερ, η εξεύρεση του τελικού συμβιβασμού για το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, έτσι ώστε σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με την τρόικα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1986178 , να δοθεί το «πράσινο φως» για τη συζήτηση του Προγράμματος στο υπουργικό συμβούλιο, τα αρμόδια κομματικά όργανα και ακολούθως να κατατεθεί στη Βουλή.

Κι ενώ το αίτημα των Βρυξελλών για πολιτική συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραμένει, προβλήματα συνοχής αντιμετωπίζει το ίδιο το κυβερνών κόμμα. Στο Μαξίμου είναι έκδηλη η ανησυχία για το ενδεχόμενο κάποιοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μετά και την ενέργεια 16 βουλευτών του Κινήματος να στείλουν επιστολή στον Πρωθυπουργό, ζητώντας την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου

2. Μεσοπρόθεσμο – πρόσθετα μέτρα 2011 - αποκρατικοποιήσεις

3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Η επιστολή αυτή δεν εξομοιώνεται με μή συναίνεση στην κυβέρνηση, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος χθες έπεσε θύμα προπηλακισμού κατά την προσέλευσή του σε προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1986101 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή