Αιματηρή επίθεση κατά του προέδρου της Υεμένης

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 15:27
UPD:19:57

A- A A+

Ο πρόεδρος της Υεμένης Σάλεχ είναι σε καλή κατάσταση, καθώς υπέστη απλώς έναν ελαφρύ τραυματισμό, από τον οποία θα αναρρώσει σύντομα, δήλωσε ο αναπληρωτή υπουργός Πληροφοριών της χώρας, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε δίκτυο της αντιπολίτευσης ότι ο πρόεδρος σκοτώθηκε σε επίθεση κατά του μεγάρου του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε πως ο πρόεδρος της Υεμένης νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε νωρίτερα ότι το κυβερνών κόμμα επίσης δήλωσε ότι ο Σάλεχ είναι καλά στην υγεία του, κάτι που επανέλαβε και ο αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας.

Με νεότερο τηλεγράφημά του, το πρακτορείο Ρόιτερς διευκρινίζει ότι στην επίθεση με οβίδες δεν σκοτώθηκε ο ιμάμης του τεμένους -όπως μετέδωσε νωρίτερα- παρά μόνο τρία μέλη της προεδρικής φρουράς.

Νωρίτερα, το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι κατά την επίθεση με οβίδες εναντίον του προεδρικού μεγάρου ο πρόεδρος τραυματίστηκε ελαφρά, τέσσερις από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν και ο πρόεδρος της βουλής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανάμεσα στους τραυματίες φέρεται να είναι και ο πρωθυπουργός, καθώς οι μάχες στους δρόμους της πρωτεύουσας ανάμεσα στις δυνάμεις του Σάλεχ και του ισχυρού φυλάρχου Σαντίκ αλ Αχμαρ εντάθηκαν σήμερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή