«Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας στην ΕΠΟ

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 16:01
UPD:18:42

Με 49 ψήφους υπέρ, μια «παρών» και μόλις επτά κατά πέρασε από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η πρόταση του προέδρου της, Σ. Πιλάβιου, περί αναστολής της λειτουργίας της ομοσπονδίας μέχρι να επέλθει κάθαρση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου

A- A A+

Με 49 ψήφους υπέρ, μια «παρών» και μόλις επτά κατά πέρασε από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ η πρόταση του προέδρου της, Σοφοκλή Πιλάβιου, περί αναστολής της λειτουργίας της ομοσπονδίας μέχρι να επέλθει κάθαρση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν και η αρχική πρόταση ήταν για αναστολή επ' αόριστον, εν τέλει επικράτησαν οι πιο ψύχραιμες απόψεις και το «λουκέτο» θα διαρκέσει μόνο για περίπου δυο εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα οι άνθρωποι της ΕΠΟ να ολοκληρώσουν ένα κύκλο επαφών με την Πολιτεία και ορισμένες ΠΑΕ σχετικά με το τι λύσεις μπορεί να δοθούν. Στη συνέχεια στην ομοσπονδία θα συζητήσουν ξανά και θα σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σ. Πιλάβιος: Να διαλέξουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε

Σ. Πιλάβιος: Να διαλέξουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε

«Πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Με την αδειοδότηση, τι γίνεται; Τι θέλουμε; Δεν μπορεί να ξεκινήσει έτσι το πρωτάθλημα. Εγώ δεν το ξεκινάω...», σημείωσε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, αν η πρωτοβουλία του αυτή δεν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. «Αν δεν πετύχουμε τίποτα αυτές τις δέκα-δεκαπέντε ημέρες, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα παραιτηθώ».

Η πρόταση του κ. Πιλάβιου βρήκε σύμφωνη τη συντριπτική πλειονότητα των τοπικών ποδοσφαιρικών ενώσεων. Μόνο οι ενώσεις Δράμας, Ηρακλείου, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας και Πέλλας την καταψήφισαν. Οι υπόλοιπες 49, πλην εκείνων που βρίσκονται σε περίοδο αρχαιρεσιών, ψήφισαν υπέρ.

Αφορμή για την κίνηση του προέδρου της ΕΠΟ στάθηκαν οι απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του, αλλά και οι έντονες αντιδράσεις από τον φίλαθλο και πολιτικό κόσμο για τον υποβιβασμό του Ηρακλή και τη μη αδειδότηση του ΟΦΗ.

Πρακτικά η απόφαση για αναστολή σημαίνει ότι η ΕΠΟ σταματάει άμεσα όλες τις λειτουργίες, είτε αυτή είναι η αδειοδότηση ομάδων, είτε η προώθηση π.χ. μιας καμπάνιας του τμήματος μάρκετινγκ. Κανονικά θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο η Εθνική ομάδα, που το Σάββατο δίνει αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2012 με τη Μάλτα και μετά ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για φιλικό με το Εκουαδόρ.

Η αναστολή ενδέχεται να επηρεάσει τις ομάδες, που κέρδισαν τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League), στην περίπτωση που δεν έχουν στείλει ακόμα τους φακέλους τους στην UEFA, αν και σε πρώτο στάδιο όλες έχουν δηλωθεί.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις