Έως 15 Ιουνίου η καταβολή κονδυλίων για την αντιπυρική προστασία

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 16:16

Τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών της φετινής καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου θα έχουν διατεθεί στους δήμους όλης της χώρας μέχρι τις 15 Ιουνίου διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας.

A- A A+

Τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών της φετινής καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου θα έχουν διατεθεί στους δήμους όλης της χώρας μέχρι τις 15 Ιουνίου διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση υπηρεσιών και φορέων της περιοχής, ο κ. Οθωνας επισήμανε ότι τα χρηματικά ποσά που θα διατεθούν φέτος δεν θα είναι περιορισμένα σε σχέση με πέρσι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός 23 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα διατεθούν άλλα 20 εκατομμύρια για τη μίσθωση εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Ο κ. Οθωνας απέρριψε τα περί καθυστερήσεων όσον αφορά στην έναρξη της θερινής αντιπυρικής περιόδου και τόνισε ότι ο προγραμματισμός εξελίσσεται κανονικά, σημειώνοντας ότι οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις θα βρίσκονται στη θέση τους, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή