Στο Σύνταγμα για 10η ημέρα οι «Αγανακτισμένοι»

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 20:57
UPD:23:42

A- A A+

Συνεπείς στο ραντεβού τους στην πλατεία Συντάγματος ήταν για 10η συνεχή ημέρα πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Νέοι, ηλικιωμένοι, αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά έδωσαν και πάλι το «παρών» φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στους πολιτικούς και τα μέτρα λιτότητας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε όπως κάθε ημέρα στις 6 μ.μ. και κορυφώθηκε με την καθιερωμένη συνέλευση που γίνεται γύρω από το σιντριβάνι στην πλατεία. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν οι προτάσεις για τις δράσεις τους κατά την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου, αλλά και κατά την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν και πάλι πολλά, όπως και τα πανό, ανάμεσα στα οποία και ένα που υπέγραφαν χρήστες του «Facebook» και στο οποίο καταγράφονταν πέντε αιτήματα: «Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, επιστροφή των κλεμμένων, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, κληρωτοί βουλευτές κατά 50% κάθε δύο χρόνια, και χρήματα στην παιδεία».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή οι «αγανακτισμένοι» δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα και τις κεντρικές πλατείες πόλεων ανά την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή