Στη Σ. Αραβία για νοσηλεία μεταβαίνει ο πρόεδρος Σάλεχ

Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 23:53
UPD:05/06/2011 00:04
A- A A+

Στη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει ο πρόεδρος της Υεμένης Σάλεχ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκειμένου να νοσηλευτεί μετά τον τραυματισμό του σε επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή εναντίον του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα Σανάα.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικό στέλεχος της Σαουδικής Αραβίας.

Πάντως, οι πληφορορίες τόσο σχετικά με το πού βρίσκεται ο πρόεδρος της Υεμένης όσο και αναφορικά με το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του είναι συγκεχυμένες.

Λίγο αργότερα, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως ο αντιπρόεδρος της χώρας Μανσούρ ανέλαβε χρέη προέδρου της χώρας.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή, τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Υεμένης, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Αλι Μοχάμεντ Μουζαουάρ, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην επίθεση της Παρασκευής, έχουν μεταφερθεί στη Σαουδική Αραβία για νοσηλεία.

Εκτός από τον Μουζαουάρ, οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου Γιάχια αλ Ράι και Αμπντελαζίζ Αμπντέλ Γάνι, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για Εξωτερικά Θέματα Σάντεκ Αμίν Αμπου Ρας, έχουν μεταφερθεί στη Σαουδική Αραβία.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι ανωτέρω αξιωματούχοι αναμένεται να «νοσηλευθούν στη Σαουδική Αραβία», καθώς τα νοσοκομεία της χώρας είναι καλύτερα εξοπλισμένα από αυτά της Υεμένης.

Ο κυβερνήτης της Σανάα, Νουμάν Νουΐντ είναι «σε κρίσιμη κατάσταση», καθώς «έχουν ακρωτηριαστεί το ένα του χέρι και πόδι», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν όταν την Παρασκευή ο στρατός της Υεμένης βομβάρδισε την κατοικία ενός αρχηγού φυλής, του σεΐχη Χάμιντ αλ Αχμαρ, στη νότια Σανάα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του σεΐχη.

Ο σεΐχης Χάμιντ είναι ο αδερφός του Σάντεκ αλ Αχμαρ αρχηγού της φυλής Χάσιντ, της πιο ισχυρής στην Υεμένη, οι δυνάμεις του οποίου έχουν εμπλακεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε αιματηρές μάχες με τις δυνάμεις του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε σε απάντηση στην επίθεση κατά τεμένους στο προεδρικό μέγαρο, η ευθύνη για την οποία επιρρίπτεται στη φυλή Χάσιντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή