Στο Ριάντ ο πρόεδρος της Υεμένης

Κυριακή, 05 Ιουνίου 2011 07:04
UPD:13:36
A- A A+

Στο Ριάντ βρίσκεται από χθες το βράδυ ο τραυματισμένος πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ προκειμένου να νοσηλευθεί.

«Ο πρόεδρος της Υεμένης έφτασε στη χώρα, όπως και άλλοι αξιωματούχοι, αλλά και πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Παρασκευής, προκειμένου να υποβληθούν στην κατάλληλη θεραπεία», δήλωσε κυβερνητική πηγή της Σαουδικής Αραβίας.

Την είδηση είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα δύο σημαντικότερα δορυφορικά αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα Αλ Τζαζίρα και Αλ Αραμπίγια.

Ο Σάλεχ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή εναντίον του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.

Όπως δήλωσε στενός συνεργάτης του Σάλεχ, ο πρόεδρος της Υεμένης έχει «εγκαύματα και εκδορές στο πρόσωπο και το στήθος», αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Την ίδια στιγμή, τεταμένο είναι το κλίμα στη Σαναά, όπου τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν, όταν μία χειροβομβίδα εξερράγη στο κτίριο όπου διαμένει στρατηγός, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο εν λόγω στρατηγός υποστηρίζει τα αντιπολιτευόμενα κινήματα της Υεμένης, που ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία.

Μέλη του κύκλου του Σάλεχ κατηγορούν τον στρατηγό Αλι Μόχσεν, που έχει συνταχθεί με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, για την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή εναντίον του προεδρικού μεγάρου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Υεμένης.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, όμως μία στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι μπορεί να ήταν ατύχημα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή