ΠΓΔΜ: Εκλεισαν οι κάλπες

Κυριακή, 05 Ιουνίου 2011 20:45
A- A A+

Έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) οι κάλπες που στην ΠΓΔΜ για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά σε γενικές γραμμές. Τις εκλογές επιτήρησαν και 480 ξένοι παρατηρητές (οι περισσότεροι από τον ΟΑΣΕ).

Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, το ποσοστό συμμετοχής, δύο ώρες πριν να κλείσουν οι κάλπες, κυμάνθηκε στο 53,86% δηλαδή κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των προηγούμενων εκλογών, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008.

Βάσει κάποιων προεκλογικών αναλύσεων, η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής θα επηρεάσει υπέρ της το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κρατική εφορευτική επιτροπή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι εκλογές διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας Βουλής που θα έχει 123 βουλευτές, αφού στους 120 που υπήρχαν έως σήμερα προστίθενται ακόμη τρεις που θα εκλεγούν από τους ομογενείς, σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, στις εκλογές αναμένεται να επικρατήσει ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ωστόσο φαίνεται ότι θα έχει σημαντικές απώλειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή