Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ ζητεί η ΔΗΜ.ΑΡ.

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 11:15
UPD:11:16

A- A A+

Τη διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης για την αναδιοργάνωση της ΕΥΑΘ ΑΕ προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η επιχείρηση.

Η παράταξη επικαλείται τη διεθνή εμπειρία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης, η οποία, όπως αναφέρει, έχει αναδείξει τις αρνητικές επιπτώσεις των αποκρατικοποιήσεων, όπως η μείωση της συντήρησης του δικτύου, η αύξηση της τιμής που εμποδίζει ή περιορίζει την πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στο αγαθό, αλλά και η αλόγιστη χρήση, που οδηγεί στην εξάντληση και υποβάθμιση των αποθεμάτων νερού.

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή των ευρωπαϊκών πόλεων στο να αναλαμβάνουν οι ίδιες τη διαχείριση του νερού», επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά, προειδοποιώντας ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας θα σημαίνει και απομάκρυνση της προοπτικής υλοποίησης έργων στη Θεσσαλονίκη, «που είναι μεν απαραίτητα αλλά έχουν μεγάλο κόστος και δύσκολη ανταποδοτικότητα».

Αντίθετα με την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση, καταλήγει η ΔΗΜ.ΑΡ. «αυτό που απαιτείται είναι ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού με στόχους την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή, τη διασφάλιση της υγιεινής και ποιότητας του νερού, την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής και την επίτευξη καλύτερης σχέσης κόστους - οφέλους στην οικονομική διαχείριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή