Εκτακτη σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για το βακτήριο Ε.coli

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 12:02

Το νέο διατροφικό σκάνδαλο, που πλήττει κυρίως τη Γερμανία, καθώς και οι προειδοποιήσεις των γερμανικών υγειονομικών αρχών όσον αφορά την κατανάλωση ντομάτας, αγγουριών και ωμής σαλάτας, προκάλεσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις λαχανικών και στις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

A- A A+

Εκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας και Διατροφικής Ασφάλειας συγκαλείται αύριο στο Λουξεμβούργο με αντικείμενο το φονικό βακτήριο Ε.coli και τις επιπτώσεις του στους παραγωγούς λαχανικών.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής προεδρίας Μάρτον Χάτ οι αρμόδιοι υπουργοί της ΕΕ αποφασίστηκε να συναντηθούν αύριο στις 14:00 τοπική ώρα στο Λουξεμβούργο. Προσκεκλημένοι είναι επίσης οι Ευρωπαίοι Επίτροποι για τη Γεωργία και την Υγεία Ντατσιάν Τσιόλος και Τζον Ντάλι.

Η διεξαγωγή της συνόδου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, όμως αποφασίστηκε η επίσπευσή της.

Το νέο διατροφικό σκάνδαλο, που πλήττει κυρίως τη Γερμανία, καθώς και οι προειδοποιήσεις των γερμανικών υγειονομικών αρχών όσον αφορά την κατανάλωση ντομάτας, αγγουριών και ωμής σαλάτας, προκάλεσαν σημαντική πτώση στις πωλήσεις λαχανικών και στις ευρωπαϊκές εξαγωγές, τις οποίες πολλές χώρες, όπως η Ρωσία, μπλόκαραν για προληπτικούς λόγους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή