Δίωξη για πλημμεληματική απάτη σε βάρος 8 ατόμων για στημένα παιχνίδια

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 13:34

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας έχουν ήδη τεθεί παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και διαιτητές που θα ελεγχθούν και για οργανωμένο έγκλημα.

A- A A+

Ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών του Οικονομικού Τμήματος σε βάρος οκτώ ατόμων, από τους 15 «τυχερούς» του ΟΠΑΠ, που εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Οι οκτώ, που ποντάρισαν σε στημένους αγώνες, θα κληθούν να λογοδοτήσουν απευθείας στο δικαστήριο για τις αποδοτικές προβλέψεις τους, που αύξησαν τα εισοδήματά τους κατά μερικές χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Εισαγγελίας για τους υπόλοιπους επτά «τυχερούς» που ελέγχονται για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τα στοιχεία της έρευνας θα συνδυαστούν με όσα προκύψουν από την διερεύνηση της βασικής υπόθεσης που αφορά τους υπαιτίους για την μεθόδευση των αποτελεσμάτων των συνολικά 41 επίμαχων αγώνων.

Η δικογραφία για τους «χρυσούς κερδισμένους», με ποσά που φθάνουν και τις 90.000 ευρώ, αναμένεται έτσι να συνενωθεί με αυτήν για όσους εντοπιστούν ότι έστησαν τα ματς.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας έχουν ήδη τεθεί παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και διαιτητές που θα ελεγχθούν και για οργανωμένο έγκλημα.

Οσον αφορά στο τρίτο σκέλος της έρευνας που αφορά το διαδικτυακό τζογάρισμα, η αρμόδια εισαγγελέας αναμένει στοιχεία παικτών που έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικών συνδρομών από ξένες εταιρείες. Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί «κερδοφόρα» στοιχήματα μέσω 45 εταιριών, εκ των οποίων όσες έχουν έδρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αποστείλουν τα στοιχεία που ζητά το Οικονομικό Τμήμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις