ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελλάδα - Κίνα όλο και πιο κοντά".
Η εφημερίδα εκτιμά ότι "ολοένα και μικραίνει... η απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, καθώς ισχυροποιούνται, μέρα με τη μέρα, οι δεσμοί συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο αλλά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να παραιτηθούν όσοι βουλευτές διαφωνούν με το κατάντημα της χώρας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οσοι διαφωνούν να παραιτηθούν αμέσως, αλλιώς να σταματήσουν το παραμύθι του ψευτοαντάρτικου για τον κατευνασμό της εκλογικής πελατείας τους και τις θλιβερές κλάψες για το κατάντημα της χώρας".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χλιδή στη Βενετία. Ο Πάγκαλος σε... γόνδολα".
"Με ένα χλιδάτο και πανάκριβο τριήμερο στην πόλη των δόγηδων, στη Βενετία, έκανε τη δική του «απόδραση» από την καταθλιπτική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει για τη χώρα μας στην κυβέρνησης της οποίας είναι αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Πάγκαλος!", υποστηρίζει η «Δημοκρατία».
ΕΘΝΟΣ: "Ενστάσεις για απολύσεις - αφορολόγητο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά από εννιάωρη συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ενστάσεις διατυπώθηκαν για τις απολύσεις στο Δημόσιο και το ψαλίδισμα του αφορολόγητου ορίου".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σατανικό σχέδιο των Illuminati για να πούμε το νερό νεράκι!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματικές αλλαγές προβλέπεται να σημειωθούν στο πρόβλημα της ύδρευσης των λαών μετά την εφαρμογή του σχεδίου κρατικοποίησης των πηγών νερού από την Παγκόσμια Διακυβέρνηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γιώργο είσαι αλαζόνας. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο αντάρτικο βγαίνει ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος, με αφορμή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα, προτείνοντας ως λύση είτε τις πρόωρες εκλογές είτε μια κυβέρνηση ευρείας εμπιστοσύνης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σφαγή εφάπαξ 30% και αναδρομικά".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη μέθοδο του... ΛΑΦΚΑ θα περικοπεί το 30% του εφάπαξ στο Δημόσιο. Αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε η πρώτη δόση θα φτάσει στο 10%. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας, θα επιβληθεί περικοπή 10% για τα εφάπαξ που θα εκταμιευτούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2012, μετά και την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης για τα κρυφά ελλείμματα (μελλοντικά) του Ταμείου Πρόνοιας. Τέλος, η τρόικα απαιτεί ένα επιπλέον «κούρεμα» κατά 10% από το 2013".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορτώνουν την αποτυχία ο ένας στον άλλον".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Γ. Παπανδρέου επέρριπτε ευθύνες στους Ευρωπαίους εταίρους για τα λάθη στους υπολογισμούς τους, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν επέστρεφε τις κατηγορίες τονίζοντας ότι τα πρόσθετα μέτρα λαμβάνονται λόγω των καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις και των προβλημάτων στο φορολογικά έσοδα".
ΕΣΤΙΑ: "Παραλογισμοί με την φορολογία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το φορολογικό σύστημα της χώρας μας είναι παράλογο. Οι συντελεστές φορολογίας είναι υψηλοί, αλλά η απόδοσις των φόρων δυσανάλογα χαμηλή. Από το σύνολο του εισοδήματος που παράγεται στην χώρα, ως φόρος εισοδήματος καταβάλλεται μόλις το 5%. Σε καμμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παρ' όλα αυτά, οι κυβερνώντες προχωρούν σε αυξήσεις φόρων και σε έκτακτες εισφορές".
Η ΑΥΓΗ: "Πανικόβλητος κινδυνολογεί με το ευρώ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επικίνδυνο παιχνίδι για τη χώρα παίζει ο Γ. Παπανδρέου, στην προσπάθεια να υπερβεί την πολιτική απομόνωσή του και να «αποσυμπιέσει» την εντεινόμενη κοινωνική διαμαρτυρία".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περικόπτουν παροχές των ΑμεΑ".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μία απαράδεκτη εγκύκλιο, το ΙΚΑ μειώνει κατά 50% τη χρηματοδότηση των αναπηρικών ειδών αδιαφορώντας για τους χιλιάδες πολίτες με βαριές κινητικές αναπηρίες".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εμμονή Παπανδρέου σε δημοψήφισμα".
"Δημοψήφισμα για την πολιτική νομιμοποίηση των κυβερνητικών επιλογών προανήγγειλε εμμέσως χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη «μαραθώνια» άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα νέα οικονομικά μέτρα" γράφει η «Καθημερινή».
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: " Εντός αναζητούν φόρμουλα για να αντιμετωπίσουν τους βουλευτές. Εκτός οι «Αγανακτισμένοι» ζητούν πολιτική μεταρρύθμιση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το πιο βαρύ και άδικο φορολογικό πακέτο μέτρων θα παρουσιάσουν οι υπουργοί στον Κοινοβουλευτικό τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ με πρόθεση να το ψηφίσουν. Μέτρα εσείς, στους δρόμους εμείς, λένε οι πολίτες που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά κατά δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα κερδίζοντας την αναγνώριση των ΜΜΕ παγκοσμίως".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Μειώνονται οι μισθοί αυξάνονται οι φόροι".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τον Ιούλιο, θα γίνουν αισθητά τα νέα μέτρα που περιέχει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με αρχή την αύξηση της παρακράτησης για τους μισθωτούς και (πρόωρα) συνταξιούχους, τις περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με το νέο μισθολόγιο, και την κλιμάκωση της επιβολής των αυξήσεων στην έμμεση φορολογία, από τα τσιγάρα, μέχρι και την εξίσωση της φορολογίας των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στη γενική απεργία κόντρα στην επιβολή των φρικτών μέτρων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με νέες αποφάσεις συνδικάτα και σωματεία πυκνώνουν το μέτωπο της αντίστασης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα ανταποκρινόμενα στο κάλεσα του ΠΑΜΕ για γενική πανελλαδική απεργία τη μέρα που ξεκινάει η συζήτηση στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα".
ΤΑ ΝΕΑ: "Στηρίξτε με! ζητάει ο Γιώργος".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα-δίλημμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις «κρίσιμες ώρες» που περνάει η χώρα, με ανοιχτή ακόμη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο, έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια μιας δραματικής, πολύωρης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που διήρκεσε σχεδόν 9 ώρες!".
City Press: "Μετ΄εμποδίων τα νέα μέτρα".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός σκέφτεται να πάρει το ρίσκο ενός δημοψηφίσματος, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με παραίτηση, αρνητικές εκτιμήσεις από οίκο Fitch και γερμανικά ΜΜΕ".
Metro: "Παράθυρο για δημοψήφισμα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοικτό άφησε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο για άμεση προσφυγή στην κρίση του λαού για τις διαρθρωτικές αλλαγές".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δημοψήφισμα αποφάσισε ο Παπανδρέου".