Πληροφορίες για σοβαρό τραυματισμό του πρόεδρου της Υεμένης

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 21:15
A- A A+

Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ τραυματίστηκε πολύ πιο σοβαρά από όσο έχει γίνει γνωστό στην επίθεση που σημειώθηκε στο προεδρικό μέγαρο την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αντιπρόεδρος της Υεμένης ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Σάλεχ ο οποίος νοσηλεύεται στην Σαουδική Αραβία, θα επιστρέψει στην χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Σάλεχ βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και έχει υποστεί εγκαύματα σε περισσότερο από το 40% του σώματός του.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν και σήμερα Τρίτη στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά κατά της επιστροφής του προέδρου Σάλεχ, ενώ αντικαθεστωτικοί πήραν τον έλεγχο ενός μεγάλου μέρους της πόλης Τάιζ μετά από μάχες με τις δυνάμεις του προέδρου.

Στο νότιο τμήμα της χώρας, 30 μέλη της αλ Κάιντα έχασαν την ζωή τους σε συγκρούσεις με τον στρατό.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Υεμένης στην UNICEF προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική καταστροφή, μετά και από τις βιαιότητες που έχουν ξεσπάσει. Οι άνθρωποι στην Σαναά είναι πολύ φοβισμένοι και η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα νερό και καύσιμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Χέερτ Καπελέρε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή