15η ημέρα «αγανάκτησης» στο Σύνταγμα

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 19:22
UPD:21:29
A- A A+

Για 15η ημέρα η πλατεία Συντάγματος γέμισε από «αγανακτισμένους» πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Πριν από τέσσερις μήνες έκλεισα το εργοστάσιό μου, στο οποίο απασχολούνταν 89 άνθρωποι, εξαιτίας των τραπεζών. Έχω τέσσερα παιδιά με πτυχία από ανώτατες σχολές και είναι άνεργα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 60χρονος κ. Γιώργος, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στην πλατεία και συμπληρώνει: «Δεν μπορώ να καθίσω σπίτι μου».

Τα αντίσκηνα των εθελοντών των ομάδων εργασίας στην πλατεία Συντάγματοςς έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους, με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν ως αργά το βράδυ.

Νωρίτερα, εκατοντάδες «αγανακτισμένοι» δικυκλιστές έφτασαν μαρσάροντας και κορνάροντας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η προσέλευση του κόσμου αυξανόταν με την ώρα. Δύο μουσικές σκηνές έχουν στηθεί στα «ορεινά» και τα «πεδινά» της πλατείας, προκειμένου να φιλοξενήσουν μουσικά δρώμενα.

Η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής παραμένει κλειστή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή