Α1 Μπάσκετ: Τέσσερις αγωνιστικές σε Παναθηναϊκό

Δυο αγωνιστικές και 20.000 πρόστιμο σε ΠΑΟΚ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 15:42
UPD:15:49

A- A A+

Με μόλις τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 40.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα πολύ σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στον τέταρτο τελικό της Α1 με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, ο αθλητικός δικαστής τα χαρακτηρίζει στο σκεπτικό του «περιορισμένης εκτάσεως» τα συνεχή περιστατικά ρίψης αντικειμένων, κροτίδων και πυροτεχνημάτων στον αγωνιστικό χώρο και τον πάγκο του Ολυμπιακού.

«Για περιορισμένης εκτάσεως επεισόδια (ρίψη αντικειμένων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, κροτίδων και λοιπών πυροτεχνημάτων στις εξέδρες, υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν εναντίoν φυσικών προσώπων) και για συμπλοκές μεταξύ των οπαδών και παραγόντων των ομάδων εντός του γηπέδου, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για 4 αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 40.000,00 ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 5-6-2011», τονίζει αναλυτικά σε αυτό.

Ας σημειωθεί, ότι ο δικαστής δεν ασπάστηκε στην απόφασή του την υπερασπιστική γραμμή της «πράσινης» ΚΑΕ, ότι οι οπαδοί του «τριφυλλιού» μπήκαν λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού μέσα στο παρκέ για να πανηγυρίσουν και όχι για να χτυπήσουν τους καλαθοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων», όπως φαίνεται ξεκάθαρα να γίνεται από το βίντεο του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ποινή του να μειωθεί.

Με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα πεπραγμένα των οπαδών της στη σειρά των μικρών τελικών του πρωταθλήματος με τον Αρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις