Μισράτα: Νέοι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του Καντάφι

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 19:05
UPD:19:12
A- A A+

Δεκαεπτά νεκροί και 60 τραυματίες είναι σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές ο απολογισμός σημερινών βομβαρδισμών στην πόλη Μισράτα από τις πιστές στο Λίβυο ηγέτη δυνάμεις.

Όπως ανέφερε φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους πόλη, ο βομβαρδισμός στην περιοχή συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πυρά πυροβολικού έπεσαν και κοντά στο νοσοκομείο Χεκμάχ, όπου έχουν μεταφερθεί νεκροί και τραυματίες.

Οι εξεγερμένοι υποστήριξαν ότι οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι βομβάρδισαν τις θέσεις τους στην περιοχή των Δυτικών Ορέων το βράδυ της Πέμπτης και κατηγόρησαν το ΝΑΤΟ ότι δεν κάνει αρκετά για να τις σταματήσει.

«Βομβαρδίζουν τη Ζιντάν με πυραύλους Γκραντ», ανέφερε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων, σημειώνοντας ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουν γίνει αεροπορικές επιδρομές από το ΝΑΤΟ.

Ένας άλλος εκπρόσωπός τους, ο Τζούμα Ιμπραχίμ, είπε ότι επλήγησαν επίσης οι πόλεις Γιαφράν και Ναλούτ ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία και θα επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν το μεθοριακό πέρασμα Ουαζίν.

Την ίδια ώρα, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το μεσημέρι και στο προάστιο Αΐν Ζάρα της Τρίπολης, απ' όπου υψώνεται πυκνός καπνός. Κάτοικοι της Τατζούρα, στα ανατολικά προάστια, είπαν ότι και στη δική τους συνοικία έγιναν δύο εκρήξεις, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τους στόχους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή