Στη Βεγγάζη ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011 14:37
UPD:14:44
A- A A+

Στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, στην ανατολική Λιβύη, έφτασε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μετά την άφιξή του γύρω στις 13:30 ώρα Ελλάδος, ο Βεστερβέλε μετέβη στην έδρα του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, τον πρόεδρο του οργάνου αυτού των εξεγερμένων της Λιβύης.

Στη συνέχεια αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Χθες, τέσσερις αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Ατζνταμπίγια και της Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί το νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια. Έχουμε τέσσερις νεκρούς και περίπου τριάντα τραυματίες. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν πολλές απώλειες», δήλωσε σήμερα από τη Βεγγάζη ένας από τους διοικητές των αντικαθεστωτικών, ο Μούσα Ελ Μογκράμπι.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν χθες το απόγευμα στη γραμμή του μετώπου, το οποίο βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής μεταξύ της Ατζνταμπίγια και της Μπρέγκα, κατά τις οποίες ερρίφθησαν πύραυλοι Grad και οβίδες, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Σήμερα το πρωί επικρατεί ηρεμία», σημείωσε ο Ελ Μογκράμπι.

Οι εξεγερμένοι προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να ανακαταλάβουν τη Μπρέγκα, πόλη στρατηγικής σημασίας, στην οποία υπάρχει σημαντικό διυλιστήριο πετρελαίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ρώσου προέδρου για την Αφρική και τις κρίσεις στον αραβικό κόσμο Μιχαήλ Μαργκέλοφ θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στην Τρίπολη.

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε στο υπουργείο Εξωτερικών τις συνομιλίες για την πτυχή της ασφάλειας του ταξιδιού μου στην Τρίπολη», δήλωσε ο Μαργκέλοφ. «Η επίσκεψή μου θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, κατόπιν εντολής του προέδρου.»

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή