Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Aντζελες

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 13:07
UPD:13:17
A- A A+

Ο «Μαχαιροβγάλτης» (Knifer), του Γιάννη Οικονομίδη απέσπασε το βραβείο «Ορφέας» στην πέμπτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Aντζελες.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (LAGFF)διοργανώθηκε από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου στο Λος Aντζελες. Η απονομή των βραβείων έγινε στην τελετή λήξης, την Κυριακή το βράδυ, στην αίθουσα του Σωματείου Σεναριογράφων στο Μπέβερλι Χίλς.

Το βραβείο Προτίμησης του Κοινού (Audience Choice) κέρδισε η ταινία, του Νίκου Γκαϊτατζή «Χωρίς Σύνορα» (Without Boarders), ενώ η δουλειά του Σταύρου Λιόκαλου, με τίτλο «RF» απέσπασε το βραβείο «Ορφέας» για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία. Καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς ανακηρύχθηκε στο Χόλυγουντ η παραγωγή των Αγγελής Αντρικοπούλου και Αργύρη Τσεπελίκα «Τα Παιδία Δεν Παίζει».

Με το κλείσιμο της αυλαίας του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, οι διοργανωτές απένειμαν τιμητικό βραβείο «Ορφέας» στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπος και παλιός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ήρθε στην Αμερική για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης, Συνθέτης», που παίχτηκε μια μέρα νωρίτερα στο Φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς