ΚΚΕ: Αφετηρία αγωνιστικής αφύπνισης και ταξικής οργάνωσης η αυριανή απεργία

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 14:53
A- A A+

Αφετηρία νέας αγωνιστικής πολιτικής αφύπνισης και ταξικής οργάνωσης χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την αυριανή απεργία, τονίζοντας την ανάγκη μετατροπής της λαϊκής αγανάκτησης σε οργάνωση και συμμαχία ανατροπής της εξουσίας και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

«Ο λαός μπορεί να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα» διαμηνύει ο Περισσός και καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. «Η αυριανή απεργία, με την πανεργατική - παλλαϊκή συμμετοχή, πρέπει να γίνει αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πολιτικής αφύπνισης και ταξικής οργάνωσης... Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να περάσει μαζικά στο στρατόπεδο της ρήξης και της ανατροπής. Η λαϊκή συνείδηση και οργάνωση να αντιστοιχηθεί με την οξύτητα της επίθεσης που δέχεται η εργατική λαϊκή οικογένεια. Ο λαός πρέπει να δει καθαρά και να παλέψει για το δικό του συμφέρον, για τη δική του προοπτική και όχι να θυσιάζεται μάταια για τα αδιέξοδα, την κρίση, τις αντιφάσεις του γερασμένου και ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ που συνεχίζει:

«Η λαϊκή αγανάκτηση τώρα πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση και συμμαχία ανατροπής της εξουσίας και της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Να μην παγιδευτεί, να μην υποκύψει στα τρομοκρατικά διλήμματα της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της, να μην παγιδευτεί στα κόλπα μεταμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ώστε να οδηγηθεί υποταγμένος ή απογοητευμένος ο λαός μόνιμα στην πτώχευση για να προστατευθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή