ΓΣΕΕ: Καθολική η συμμετοχή στη γενική απεργία

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 13:46
A- A A+

Στο 100% έφτασε σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην σημερινή γενική απεργία σε πολλούς εργασιακούς χώρους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Συνομοσπονδία, η συμμετοχή στα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, τις μεταφορές, τα πλοία άγγιξε το 100%, ενώ στην οικοδομή το 80% και στη χαλυβουργία το 80%.

Η ΓΣΕΕ ζητεί «την απόσυρση εδώ και τώρα των νέων σκληρών και άδικων μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας», ενώ δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις «ενάντια στις επιταγές των τροϊκανών για ακόμη περισσότερες περικοπές και ανατροπές βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων».

Για τον καθορισμό της περαιτέρω δράσης, η ΓΣΕΕ συγκαλεί για την Παρασκευή στις 10 π.μ. συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε όλους αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα και τους πολίτες να αρπάξουν και το δημόσιο πλούτο και να καταστρέψουν τη χώρα», διαμήνυσε από την πλευρά του με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης.

«Επιτέλους να πληρώσουν οι ένοχοι, οι φοροκλέπτες, οι έχοντες και οι κατέχοντες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι «αρνούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης του χρέους και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή