Απολύτως ανεπαρκή, «ακόμη και αν εφαρμοστούν», χαρακτηρίζει τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «πλήρη σύγχυση».
«Τη στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται σθεναρή και αποφασισμένη κυβέρνηση, διαθέτει - δυστυχώς - κυβέρνηση σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης», αναφέρει σε δήλωσή του.
«Τη στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται σθεναρή και αποφασισμένη κυβέρνηση, διαθέτει κυβέρνηση σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης», αναφέρει ο πρόεδρος της Δράσης Στ. Μάνος.
Σημειώνει ακόμη ότι την ώρα που οι διεθνείς αγορές προεξοφλούν την χρεοκοπία της Ελλάδας, χρειαζόμαστε ένα γεγονός που κανείς δεν αναμένει και αυτό, όπως εξηγεί είναι «ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα το 2011, 3-5 δις ευρώ».
«Εκτιμώ ότι το γεγονός θα προκαλέσει «πανικό» στις αγορές. Τα spreads από 1470 μονάδες θα πέσουν κάτω από τις 500 ή και λιγότερο», επισημαίνει, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την κατάργηση κρατικών υπηρεσιών και δαπανών, χωρίς τις οποίες, όπως υποστηρίζει, «η ζωή μας θα επηρεαστεί ελάχιστα».
«Για κάθε μια κρατική υπηρεσία και για κάθε μια κρατική δαπάνη πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: Μπορούμε για τα επόμενα τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αυτή την υπηρεσία ή χωρίς αυτή την δαπάνη; Αν η απάντηση είναι ναι πρέπει αμέσως να καταργήσουμε τη σχετική υπηρεσία ή τη δαπάνη. Εκτιμώ ότι δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου να βρούμε 5-10 δισεκατομμύρια που μπορούν να εξοικονομηθούν», υπογραμμίζει ο κ. Μάνος και συνεχίζει:
«Αναρωτηθείτε: Μπορείτε για τρία χρόνια να ζήσετε χωρίς δημοτικούς ραδιοσταθμούς και τηλεοράσεις; Χωρίς το κανάλι της Βουλής; Με επιχορήγηση 0,70 € ανά ψήφο στα κόμματα αντί των 10,00 €; Χωρίς ΟΣΕ; Χωρίς το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας; Με περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών «περιορισμένα» στα περιθώρια κέρδους των Γερμανών φαρμακοποιών;
Μόνο με αυτά, αν πείτε ναι, θα εξοικονομηθούν πάνω από 3 δις. Και μαζί με όσα άλλα γίνουν θα αλλάξει τελείως και απότομα η ψυχολογία των αγορών απέναντι στην Ελλάδα. Την απογοήτευση και την ανησυχία θα διαδεχθεί ο ενθουσιασμός».
«Επειδή ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, το ευκολότερο θα ήταν να τα κάνει ο κ. Παπανδρέου... Αμέσως μετά να προχωρήσει στην εφαρμογή των περικοπών που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα. Στο γεγονός που κανείς δεν περιμένει. Η Ελλάδα θα έχει σωθεί», καταλήγει.