Ζαγοράκης: Θα γίνει ο ΠΑΟΚ των ονείρων μας

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 15:51

Το όραμά του για τον ΠΑΟΚ ανέλυσε για ακόμα μια φορά ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε μια συνέντευξη Τύπου, που διήρκησε περίπου δυο ώρες.

A- A A+

Το όραμά του για τον ΠΑΟΚ ανέλυσε για ακόμα μια φορά ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε μια συνέντευξη Τύπου, που διήρκησε περίπου δυο ώρες.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του «δικεφάλου» μίλησε για τη διαιτησία, από την οποία φαίνεται πως έμεινε ικανοποιημένος για τη φετινή σεζόν, την κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και το ενδιαφέρον από Αραβες επενδυτές.

«Στόχος μας ήταν να μειώσουμε τα προβλήματα και να φτιάξουμε μία ομάδα ελκυστική που θα πρωταγωνιστεί. Ο πρώτος χρόνος ξέραμε ότι δεν θα είναι ο καλύτερος. Στον δεύτερο χρόνο σας είπα ότι θα κάνουμε μία ομάδα μέταλλο, η οποία θα πρωταγωνιστεί και θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι όλα αυτά έχουν γίνει. Υπάρχουν και θέματα που δεν κάναμε τίποτα και άλλα που τα αφήσαμε στη μέση. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά που είπαμε πριν τρία χρόνια, υλοποιήθηκαν», σημείωσε σε ένα μίνι απολογισμό της μέχρι στιγμής θητείας του στον προεδρικό θώκο.

Όσον αφορά το όραμά του από εδώ και στο εξής, τόνισε: «Σκοπός μας και στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα ώστε να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τη διαφορά ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας και να έχει συνέχεια αν μπορούμε καλύτεροι. Είπαμε ότι θα προωθήσουμε νέους παίκτες. Το είχαμε αναφέρει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες. Έφτασε η ώρα να δούμε δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες γιατί το αξίζουν και όχι γιατί πρέπει να γίνει αυτό».

Για τη διαιτησία είπε: «Δεν πιστεύω ότι συνολικά η ομάδα αδικήθηκε. Αν πάρουμε κάθε ματς ξεχωριστά, κάτι θα βρούμε. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν τραγικό λάθος του επόπτη. Η διαιτησία, όμως, ήταν καλή. Δεν θα γίνω συνήγορος των διαιτητών. Αυτό είδα, αυτό λέω».

Αναφορικά με τον Βιεϊρίνια και το ενδεχόμενο πώλησής του, υποστήριξε πως μόνο αν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ θα πωληθεί.

«Ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Με 12-13 εκ. ευρώ το συζητάμε. Αν έρθει κάποια πρόταση θα σας το πούμε».

Ερωτηθείς για τους Αραβες επενδυτές, ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει ακόμα από την πλευρά τους κάποια κίνηση.

«Εμείς σαν ΠΑΕ βγάλαμε μια ανακοίνωση και είπαμε ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον. Είπαμε είναι ανοιχτή η αύξηση μπορεί ο καθένας να έρθει και να βάλει χρήματα. Πριν από ένα μήνα βγαίναν εκπρόσωποι των Αράβων και θεωρούσαν σίγουρη την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όμως τώρα δεν έχω δει κάποιον να εμφανίζεται. Εγώ πρέπει να δω πράξεις γιατί δεν μπορώ να ακούω μόνο λόγια».

Τέλος, σχετικά με τα χρέη της ΠΑΕ προς το κράτος, σημείωσε: «Περιμένουμε. Έχω ζητήσει ραντεβού. Βλέπετε τι γίνεται. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Υπάρχουν καθημερινά επαφές με διάφορους ανθρώπους. Μας περνούν από το μυαλό πολλλά πράγματα. Για αυτό προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα γρήγορα με τον ίδιο τον Υπουργό. Δεν είναι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμεν».

Για τα οικονομικά της ομάδας μίλησε ο Γιώργος Φαρλαλής, ο οποίος έδωσε μια αρκετά αναλυτική εικόνα αυτών.

«Τα έσοδα είναι 26.318.000 ευρώ και τα έξοδα 28.404.000 ευρώ. Τα πριμ αυξήθηκαν κατά 1.600.000 ευρώ μαζί με τους φόρους λόγω της συμμετοχής στης ομάδας στην Ευρώπη. Στις ζημίες συμπεριλαμβάνονται οι απώλειες εισιτηρίων, τα πρόστιμα και οι φόροι που επιβάρυναν τα συμβόλαια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις