Συρία: Παραιτείται από τις επιχειρήσεις του ο μεγιστάνας ξάδερφος του Ασαντ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 07:29

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Σύρου μεγιστάνα Ράμι Μαχλούφ, έγινε χθες, παραμονή των προσευχών της Παρασκευής κατά τις οποίες έχουν γίνει οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις και η μεγαλύτερη αιματοχυσία στους τρεις μήνες που διαρκεί η αναταραχή, και ενώ μονάδες του στρατού έχουν περικυκλώσει δύο πόλεις στις βόρειες περιοχές της χώρας, τις Χαν Σέιχουν και Μααράτ αλ-Νουμάαν.

A- A A+

Παραιτείται από τις επιχειρήσεις του ο Σύρος μεγιστάνας Ράμι Μαχλούφ, ξάδερφος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και στόχος των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες, παραμονή των προσευχών της Παρασκευής κατά τις οποίες έχουν γίνει οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις και η μεγαλύτερη αιματοχυσία στους τρεις μήνες που διαρκεί η αναταραχή, και ενώ μονάδες του στρατού έχουν περικυκλώσει δύο πόλεις στις βόρειες περιοχές της χώρας, τις Χαν Σέιχουν και Μααράτ αλ-Νουμάαν.

Ο Μαχλούφ ελέγχει δεκάδες επιχειρήσεις, όπως τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Συρίας Syriatel, καταστήματα αφορολογήτων ειδών, μια πετρελαϊκή και μια αεροπορική εταιρεία, ξενοδοχεία και κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ έχει επίσης μερίδια σε τουλάχιστον μία τράπεζα.

Σε βάρος του, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις για διαφθορά από το 2007, ενώ η ΕΕ του έχει επιβάλει κυρώσεις από το Μάιο. Ωστόσο, εκείνος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι είναι ένας νόμιμος επιχειρηματίας η εταιρεία του οποίου απασχολεί χιλιάδες Σύρους.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Μαχλούφ θα διοχετεύσει τον πλούτο του σε φιλανθρωπικά έργα και αναπτυξιακά προγράμματα. «Όσο για τις επιχειρήσεις του, θα λειτουργήσουν με τρόπο ώστε να δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και να στηρίζουν την εθνική οικονομία. Δεν θα ξεκινήσει κανένα νέο πρόγραμμα που να του αποφέρει προσωπικό κέρδος», μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Μαχλούφ δήλωσε ότι θα διαθέσει προς πώληση το μερίδιό του στη Syriatel (40%) και τα κέρδη θα διατεθούν για ανθρωπιστικό έργο και για τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν στις ταραχές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή