Στην Ελλάδα το «πούλμαν της διεύρυνσης»

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 11:12
UPD:21/06/2011 11:46
A- A A+

Με πολύτιμες εμπειρίες από το ταξίδι τους στις βαλκανικές χώρες φτάνουν σήμερα στον τελικό προορισμό της περιοδείας τους, την Ελλάδα, οι 30 φοιτητές-πρεσβευτές της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι φοιτητές που προέρχονται από 16 πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας, της FYROM και της Αλβανίας συμμετείχαν στη δράση «Wheeling EU Enlargment» που οργανώνει το πρόγραμμα «Wheelpedia», του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization – EPLO) o οποίος εδρεύει στην Αθήνα.

Η ομάδα των φοιτητών ξεκίνησε στις 22 Μαΐου από τη Ρώμη και επισκέφτηκε διαδοχικά τις πόλεις Πάρμα, Τεργέστη, Λουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ, Βελιγράδι, Μπρέτσκο, Σαράγεβο, Ποντγκόριτσα, Τίρανα, Σκόπια, Σόφια, Βουκουρέστι και Κωνσταντινούπολη.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση των λαών της περιοχής –αλλά και των ίδιων των φοιτητών- με την ιδέα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία και της κατανόησης των ομοιοτήτων αλλά και των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στους λαούς της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από τους καθηγητές Ιάκωβο Μαθιουδάκη και Ευγενία Πρεβεντούρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Δημαρχείο της πόλης. Το Σάββατο το βράδυ θα γίνει εκδήλωση προς τιμήν τους στη Ναυτική Βάση Βορείου Ελλάδος (Καραμπουρνάκι) και την Κυριακή θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή