Aλ. Παπαρήγα: Ανασχηματισμός για διευθέτηση εσωκομματικών ζητημάτων

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 13:58

Με το σημερινό ανασχηματισμό ενδεχομένως λύθηκαν ορισμένα εσωκομματικά ζητήματα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά από πλευράς πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική, εκτίμησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

A- A A+

Με το σημερινό ανασχηματισμό ενδεχομένως λύθηκαν ορισμένα εσωκομματικά ζητήματα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά από πλευράς πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική, εκτίμησε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της στον Real FM.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, πρόκειται για έναν ανασχηματισμό για την τακτοποίηση εσωκομματικών εκκρεμοτήτων, «σε συνδυασμό με το να διασκεδάσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια», χωρίς ωστόσο να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, καθώς όπως είπε, «η αγανάκτηση του κόσμου είναι εκφρασμένη χρόνια, ακόμη και επί ΝΔ, άλλωστε και γι’ αυτό έχασε και η ΝΔ».

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει την αναβάθμιση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι ευθυγραμμισμένος με την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, «και μάλιστα στα πλαίσια τώρα των διαπραγματεύσεων που γίνονται στην ΕΕ για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική». «Για να αποδεχθεί καταρχήν να μπει και να αναλάβει και το υπουργείο Οικονομικών», παρατήρησε, «σημαίνει ότι έχει προαποφασίσει ότι η πολιτική θα συνεχιστεί. Είναι φανερό».

Η κ. Παπαρήγα μίλησε ακόμη για κατώτερη των περιστάσεων αγωνιστική παρέμβαση του λαού εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα όπως είπε, να συσσωρευθεί μια δυσαρέσκεια που έχει φθάσει στο απροχώρητο. «Η ίδια η πλατεία από πλευράς πολιτικής πίεσης», εκτίμησε, «έχει έναν τέτοιο πλουραλισμό που καθένας μπορεί να ερμηνεύσει την παρέμβαση της πλατείας κατά το δοκούν. Ακούω τον κύριο Σαμαρά και λεει η πλατεία θέλει αυτό, ακούω στελέχη του ΠΑΣΟΚ και λένε η πλατεία θέλει αυτό. και νομίζω ότι η πλατεία σε εισαγωγικά έχει στρέψει τον εαυτό της να χρησιμοποιείται από τα διάφορα κόμματα με το δικό τους τρόπο».

Στην παρατήρηση τέλος, ότι η διαμαρτυρία της πλατείας έχει φέρει και παραιτήσεις, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως με τις παραιτήσεις τους δεν σημαίνει ότι οι βουλευτές διαμαρτύρονται για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή