Ο Γ. Διαμαντίδης επί της Ναυτιλίας μέχρι νεωτέρας

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 17:25
A- A A+

Ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης θα χειρίζεται τα θέματα ναυτιλίας στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας στην Ακτη Βασιλειάδη, έως ότου συνταχθεί το νέο προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει τις αρμοδιότητες του νέου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ο απερχόμενος υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.

Μάλιστα το πρωί κλήθηκε να μετάσχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο μετά τον ανασχηματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τομείς των νήσων και της αλιείας που βρίσκονται στο ΥΘΥΝΑΛ, θα παραμείνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και δεν θα πάνε σε άλλα υπουργεία.

ΝΔ: Στο ίδιο έργο θεατές για τη Ναυτιλία

Την απουσία ανεξάρτητου υπουργείου Ναυτιλίας από το νέο κυβερνητικό σχήμα καυτηρίασε το πρωί ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία του νευραλγικού αυτού τομέα της οικονομίας.

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε "στο ίδιο έργο θεατές". Μετά από είκοσι (20) ολόκληρους μήνες παλινωδιών, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μη μαθαίνει από τα λάθη της», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λασιθίου και πρόσθεσε:

«Η εμπορική μας Ναυτιλία δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, μετά και την υπαγωγή της στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία αυτού του νευραλγικού τομέα, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης».

«Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της», διεμήνυσε ο κ. Πλακιωτάκης, «δεσμεύεται να φέρει την Εμπορική Ναυτιλία στη θέση που της αρμόζει, δίπλα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Γιατί αυτό που μετρά είναι η αποτελεσματικότητα και όχι οι εντυπώσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή