Μ. Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011 20:31
A- A A+

Tη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της πλειοψηφίας», προσθέτει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «εμείς καταβάλαμε, ήδη, μια προσπάθεια. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρόσφερε την παραίτησή του με αντάλλαγμα έναν πρωθυπουργό, που να επιλεγεί από ευρύτερη συμμαχία. Η όλη προσπάθεια απέτυχε, διότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει την χώρα, στη συγκεκριμένη φάση. Παραμένουμε, όμως, πάντα ανοιχτοί στο διάλογο».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει με την ίδια αποφασιστικότητα, ο υπουργός Ανάπτυξης απαντά: «Βεβαίως. Η συζήτηση, την οποία κάναμε την Πέμπτη μέσα στο ΠΑΣΟΚ, χρησίμευσε ακριβώς σε αυτό. Στο να καταλάβουμε, δηλαδή, ότι για την χώρα μας, υπάρχει μία μόνο κατεύθυνση. Προσοχή όμως: και η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις, τώρα. Κατά κύριο λόγο, όμως, πολιτικοί, τραπεζίτες και σχολιαστές πρέπει να σταματήσουν να μιλούν στη τύχη για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή