Νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού των «αγανακτισμένων»

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 11:04
UPD:17:22
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

A- A A+

Νέο πανευρωπαϊκό ραντεβού, το τέταρτο κατά σειρά, δίνουν το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι». Μέσω διαδικτύου απευθύνεται και πάλι κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στις άλλες μεγάλες πλατείες της χώρας.

Την ίδια ώρα, πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα προγραμματίζουν για σήμερα οι «αγανακτισμένοι» της Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, η πορεία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ και θα καταλήξει στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης με την «κατάθεση συμβολικού μηνύματος για συνειδησιακή και πνευματική απελευθέρωση».

Το Σάββατο η Γαλλίδα σκηνοθέτης και ιδρύτρια του θεάτρου του Ήλιου, Αριάν Μνουσκίν, πλημμύρισε μαζί με το θίασό της την πλατεία Συντάγματος, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θεατρικό δρώμενο.

Μία τεράστια μαριονέτα ντυμένη στα λευκά, με ένα σπαθί στο χέρι, που συμβόλιζε την Δικαιοσύνη, ήταν η πρωταγωνίστρια της αυτοσχέδιας παράστασης. Πληγωμένη και γεμάτη αίματα προσπαθούσε να ξεφύγει από τεράστια μαύρα πουλιά που την καταδίωκαν.

«Τα συναισθήματά μας εξεγείρονται. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει όλες αυτές τις ημέρες στην πλατεία Συντάγματος. Το αίτημα του κόσμου για Δικαιοσύνη. Όλα τα βλέμματα της ανθρωπότητας είναι στραμμένα σε αυτές τις πλατείες αυτήν τη στιγμή. Αυτές είναι που θ' αλλάξουν τον κόσμο. Από εδώ θα γεννηθεί η ελπίδα και η δικαιοσύνη ξανά» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 72-χρονη σκηνοθέτις Αριάν Μνουσκίν, που παρουσιάζει αυτές τις μέρες στη χώρα μας την παράσταση «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή