Γ. Καρατζαφέρης: Η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 14:31
UPD:17:19
EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

«Η Ελλάδα θα σωθεί με οικουμενικό σχήμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για την ανανέωση της ψήφους εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε «εκλογές, που θα βγάλουν οικουμενικό σχήμα ως το μόνο το οποίο μπορεί να σώσει την Ελλάδα», ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ επειδή, όπως είπε, «κλώτσησαν την ευκαιρία» μιας εθνικής κυβέρνησης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Ας σοβαρευτούμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλα όρια», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα επισήμανε ότι «είναι πιο σφιχτό, αλλά χάθηκαν δύο χρόνια», ενώ επανέλαβε ότι «έχουμε μια κυβέρνηση του βαθέος ΠΑΣΟΚ». Χαρακτήρισε «πονηρή την σκέψη του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό», αλλά και «ατελέσφορη» για την Ελλάδα.

«Από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα σε κατάσταση διάλυσης, ο πρωθυπουργός την μετέτρεψε σε Κοινοβουλευτική Ομάδα από γρανίτη. Καλό για τον κ. Παπανδρέου αλλά κακό για την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ σε «εξαπτέρυγα» της κυβέρνησης, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ναι! Προτιμώ να είμαι ένα εξαπτέρυγο της ανάγκης αντί να είμαι ένα χερουβείμ της ανοησίας».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ευρώπη απέρριψε το «Ζάππειο 2» του κ. Σαμαρά προτρέποντας τον να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενισχύσει την κατάσταση.

Σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Σαμαρά εξαπέλυση ο κ. Καρατζαφέρης κατά τη δευτερολογία του. «Σας παρέσυρα κε Παπανδρέου επειδή μου διέφυγε μια αραβική παροιμία: Άπαξ προδότης, πάντα προδότης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Από την Κρήτη ζήτησε να με κάνει το ΠΑΣΟΚ υπουργό και τώρα, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Αυτή είναι η σοβαρότητα του ανδρός μπροστά στα θέματα που έχουμε (…) Κάποιοι εξύβριζαν απ’ αυτό το βήμα την ΝΔ, την τριετία 1993-96, και σήμερα έχουμε λογική Πολιτικής Άνοιξης, σε μια εποχή που δεν επιτρέπονται αυτά τα πειράματα (…) Έφτιαξα κέντρο Τύπου που δεν χρωστά στο Δημόσιο και επέστρεψα 1 εκ. ευρώ στο κράτος απ’ το κόμμα μου. Έχω δώσει εξετάσεις. Κάποιοι άλλοι έμειναν ανεπάγγελτοι τα χρόνια που ήταν στην άγονη γραμμή (…) Εγώ τον συμπαθώ τον κο Αντώνη Σαμαρά και θα του κάνω ένα δώρο που θα το διαβάσει: Ένα μυθιστόρημα που έχει γράψει η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, ο «Τρελαντώνης»» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, παρατήρησε πως «σαφέστατα δεν είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τον τόπο ο κος Παπανδρέου και μόνον ένα οικουμενικό σχήμα θα μπορούσε να προχωρήσει. Εν πάση περιπτώσει όμως, μετά απ’ όσα έχει πάθει αυτός ο άνθρωπος, κάνει μια έκκληση για «ανοιχτή αγκαλιά», γιατί έχει συνειδητοποιήσει πού είναι τα πράγματα. Και πάμε να τον μουτζώσουμε; Ο υπουργός Οικονομικών χωρίς να πάρει μια ψήφο πάει να δώσει μια μάχη. Τι θέλουμε; Να γυρίσει άπρακτος, να του κλείσουν την πόρτα, ή να πετύχει; Ισχυρίζεστε πως ο τρόπος χειρισμού των πραγμάτων είναι η πατητή;» ανέφερε απευθυνόμενος προς την ΝΔ, ο κος Καρατζαφέρης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πρότεινε μεταξύ άλλων, να απειλήσει ο Πρωθυπουργός τους εταίρους με επιβολή δασμών στις εισαγωγές, «όπως έσωσε ο Ομπάμα τις ΗΠΑ με τους δασμούς στο Χάλυβα», και οι ένοπλες δυνάμεις να αγοράζουν μόνον ελληνικά προϊόντα «και όχι φασόλια απ’ την Κίνα και στολές απ’ την Τουρκία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή