Μετά τις 12.00 η ανάρτηση των βαθμολογιών

Πανελλαδικές Εξετάσεις
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 06:24
UPD:10:38

Τις βαθμολογίες τους μαθαίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων, την ώρα που ακούγονται οι πρώτες εκκλήσεις για παράταση στη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών τους δελτίων.

A- A A+

Τις βαθμολογίες τους μαθαίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων, την ώρα που ακούγονται οι πρώτες εκκλήσεις για παράταση στη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών τους δελτίων. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του, οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν μετά το μεσημέρι.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τις βαθμολογίες τους είτε από το λύκειό τους είτε μέσω του διαδικτύου, με την χρήση του κωδικού τους αριθμού.

Εν τω μεταξύ μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία.

Η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων, η οποία από φέτος γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, έχει αρχίσει από την Παρασκευή παρότι οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους, και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου.

Ωστόσο πολλοί είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς απαιτείται χρόνος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη διαδικασία και με δεδομένο ότι η επιλογή σπουδών είναι, όπως σημειώνουν, μία από τις σημαντικότερες της ζωής τους.

Σύμφωνα με πολλούς υποψήφιους πάντως, οι επιλογές τους θα γίνουν με βάση τις βαθμολογίες τους, την απόσταση της σχολής από τον τόπο κατοικίας τους καθώς και τη γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση. Φέτος επίσης, υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στις μετεγγραφές, ενώ πολλές είναι οι οικογένειες που πλέον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια. Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με τη μείωση του αριθμού εισακτέων, φαίνεται πως θα επηρεάσουν σημαντικά τη διακύμανση των βάσεων.

Πολλοί εκτιμούν ότι θα παρατηρηθούν πτώσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα, κατά κύριο λόγο, ενώ δεν αποκλείονται αυξομειώσεις εσωτερικά στις σχολές κάθε πεδίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή