Στους 35 ο υδράργυρος

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 09:03

A- A A+

Στους 35 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανέβει σήμερα η θερμοκρασία στην Αθήνα, με τον καιρό γενικά αίθριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση κάποιες καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ζεστός καιρός προβλέπεται για την Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στο Σαρωνικό 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στις παραθαλάσσιες περιοχές).

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά, με τους ανέμους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα θαλασσια τοπικά 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα. Θερμοκρασία, από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν στην Ηπειρο τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 15 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός και για τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με τους ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 Μποφόρ και στην Κρήτη τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία, από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη 21/6 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα υπάρχουν τοπικές νεφωσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ.

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στα δυτικά, σε πτώση στα ανατολικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή