Μ. Ανδρουλάκης: Καταλύτης η πολιτική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 17:28

Την πεποίθηση ότι «οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να επιβάλλουν τον τελικό πολιτικό διακανονισμό του χρέους, με μερική διαγραφή του και με μακροχρόνιο αναπρογραμματισμό μέσω της έκδοσης εγγυητικού ευρωομολόγου», εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Ανδρουλάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

A- A A+

Την πεποίθηση ότι «οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να επιβάλλουν τον τελικό πολιτικό διακανονισμό του χρέους, με μερική διαγραφή του και με μακροχρόνιο αναπρογραμματισμό μέσω της έκδοσης εγγυητικού ευρωομολόγου», εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Παρατήρησε πάντως ότι «δεν θα πρέπει να αποδειχθούμε προηγουμένως ιδανικοί αυτόχειρες ή να σπάσουμε πρώτοι στο ολέθριο παιχνίδι της αναμονής».

«Σχοινοβατούμε πάνω από μια διπλή άβυσσο, άβυσσο εκτός Ελλάδας, άβυσσο εντός, κι αρκεί μια λάθος κίνηση, μια ζαλάδα, ένα ατύχημα, ακόμα κι ένα μικρό αποσταθεροποιητικό πολιτικό και πιστωτικό συμβάν, έστω και από παρεξήγηση, για να επέλθει η ελεύθερη πτώση μας», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι «το δίχτυ ασφαλείας που μας βάζει η ευρωζώνη είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν μας καλύπτει στο 100%».

Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι η πολιτική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει ο καταλύτης για την πολιτική αναδιάρθρωση και περαιτέρω ενοποίηση της ευρωζώνης, διαφορετικά όπως είπε η νομισματική ένωση, «κινδυνεύει να σπάσει».

«Μπορούμε να το φτάσουμε μέχρι εκεί, φτάνει να μη ξεχάσουμε ότι όλες

οι μάχες του ελληνισμού χάθηκαν στα μετόπισθεν, χάθηκαν από κατάρρευση

του εσωτερικού μετώπου», επισήμανε

Χαρακτήρισε ακόμη «λάθος χάρτη της ευρωζώνης, τη γενικευμένη λιτότητα», έστω και αν με αυτόν τον λάθη χάρτη, παίρνουμε χρήμα και δεν χρεοκοπούμε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή