Αντ. Μιλόσοσκι: Η κρίση στην Ελλάδα δεν συμβάλλει στην πρόοδο του διαλόγου

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 19:02
A- A A+

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επηρεάζει θετικά και δεν συμβάλλει στην πρόοδο του διαλόγου» μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, η οποία θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου, τα Σκόπια διατίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για νέα επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στην περιοχή, εφόσον συμφωνεί και η ελληνική πλευρά.

Πρόσθεσε ότι μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, η οποία θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου, τα Σκόπια διατίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για νέα επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στην περιοχή, εφόσον συμφωνεί και η ελληνική πλευρά.

Από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην υπουργική συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι θα επιθυμούσε να συναντήσει το νέο ομόλογο του της Ελλάδας, Σταύρο Λαμπρινίδη, στο περιθώριο της συνάντησης του Λουξεμβούργου.

«Εφόσον ο κ. Λαμπρινίδης έχει χρόνο, με χαρά θα ήθελα να συστηθούμε και να του ευχηθώ επιτυχή θητεία, σε μια περίοδο όπου η επιτυχία είναι περισσότερο από απαραίτητη», ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή