Με το βλέμμα στη Γενεύη η νέα συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 12:40
EPA/CYPRIOT PRESS OFFICE

A- A A+

Θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση, το διαμοιρασμό της εξουσίας και την επικείμενη συνάντηση της Γενεύης στις 7 Ιουλίου, συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, διάρκειας περίπου μισής ώρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Όπως ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα.

Την Πέμπτη θα συναντηθούν οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, Γιώργος Ιακώβου και Κουτρέτ Οζερσάι, ενώ ενδέχεται να έχουν ακόμα μια συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επόμενη συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αναμένονται γραπτώς οι θέσεις της τουρκικής πλευράς στις προτάσεις της ελληνοκυπριακής για τα θέματα της αστυνομίας και της σύναψης διεθνών συμφωνιών.

Μιλώντας κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος Χριστόφιας πρόσθεσε ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξουν συγκλίσεις στα δύο αυτά ζητήματα, ενώ όπως έκανε γνωστό, εκκρεμούν και άλλα για την εκτελεστική εξουσία, για τα οποία, όπως είπε, θα υπάρξει χρόνος ανταλλαγής απόψεων ακόμα και πριν τη συνάντηση της Γενεύης.

πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή