Βουλή: Επίθεση Φ. Σαχινίδη στον πρόεδρο της ΝΔ

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 17:38

Δριμεία επίθεση στην Νέα Δημοκρατία με προσωπικές αιχμές κατά του προέδρου της, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης από τη Βουλή, επικρίνοντας την αντιμνημονιακή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

A- A A+

Δριμεία επίθεση στην Νέα Δημοκρατία με προσωπικές αιχμές κατά του προέδρου της, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης από τη Βουλή, επικρίνοντας την αντιμνημονιακή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να συμπεριφέρεται ως παίχτης του πόκερ. Από την πρώτη στιγμή σήκωσε τη σημαία της αντιμνημονιακής πολιτικής. Όμως αν η κυβέρνηση αυτή αποτύχει, αλήθεια ο κ. Σαμαράς σε ποια χώρα θα έρθει να κυβερνήσει;», διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υπενθύμισε ακόμη ότι ενώ η ΝΔ «εγκατέλειψε την διακυβέρνηση της χώρας το 2009, κρύβοντας την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και του ελλείμματος», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της το πολιτικό κόστος.

Υπογράμμισε επίσης ότι η θεωρία συνωμοσιολογίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, της ΝΔ για το μνημόνιο δεν έχει βάση, καθώς «η κυβέρνηση μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κατάφερε να διασφαλίσει το μηχανισμό στήριξης και τα αναγκαία ποσά προκειμένου η χώρα να μείνει έξω από τις αγορές για εύλογο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι σε κάθε διαπραγμάτευση η κυβέρνηση προσπαθεί και ορισμένες φορές καταφέρνει να βελτιώσει τους όρους, παραπέμποντας στην επίτευξη της συμφωνίας για την επιμήκυνση και το επιτόκιο. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η ΝΔ επιμένει να επικαλείται το Ζάππειο 2 αν και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ καταθέσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όλα τα στοιχεία που έχει την υποδομή και την τεχνογνωσία για να γίνει αποτίμηση των προτάσεων του κ. Σαμαρά. «Εγώ πιστεύω ότι το "Ζάππειο 2" οδηγεί σε ελλείμματα 36 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

«Εσείς παίζετε πόκερ», αντέτεινε εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής Κώστας Μουσουρούλης δηλώνοντας ότι την αξιωματική αντιπολίτευση «δεν την ενδιαφέρει μερίδιο από το πτώμα της χώρας».

Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση ότι μεταβιβάζει στους βουλευτές τον εκβιασμό που της ασκούν οι εταίροι μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή