Έρχονται νομοσχέδια για δημοψηφίσματα-πολιτικό χρήμα

Διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 17:47

Τρεις θεσμικές πρωτοβουλίες, στις οποίες περιλαμβάνονται νομοσχέδια για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων καθώς και διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης.

A- A A+

Τρεις θεσμικές πρωτοβουλίες, στις οποίες περιλαμβάνονται νομοσχέδια για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων καθώς και διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Καστανίδης προανήγγειλε η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, στην οποία υπήρξε πρόνοια για τη δυνατότητα δημοψηφισμάτων όχι μόνο για μείζονος σημασίας εθνικά θέματα αλλά και για νομοσχέδια που ψηφίζονται από τη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ακόμη, θα προωθηθεί νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και τις προεκλογικές δαπάνες κομμάτων και υποψηφίων. Ο υπουργός προανήγγειλε ότι ταυτόχρονα θα ρυθμιστεί το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων, των υπουργών, των υφυπουργών και των βουλευτών.

Ανέφερε επιπλέον ότι μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν θα είναι και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος για την οποία θα προηγηθεί διαρκής συνεννόηση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή