Αλ. Τσίπρας: Έκθεση κατασχετηρίου το Μεσοπρόθεσμο

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 21:43
UPD:23:14
A- A A+

«Ο ελληνικός λαός ξεπερνά τους εκβιασμούς για την πέμπτη δόση. Ο μόνος εγγυητής για τη διάσωση της οικονομίας είναι ο ελληνικός λαός, όχι οι ψευδεπίγραφες συναινέσεις», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας αλλά για πρόγραμμα λεηλασίας», ενώ έκανε επίσης λόγο για «έκθεση κατασχετηρίου». «Τρόικα και κυβέρνηση καταγράφουν όλα τα περουσιακά στοιχεία για να τα εκποιήσουν», πρόσθεσε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κατηγόρησε παράλληλα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο και να μην οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία. Τόνισε ότι εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η κυβέρνηση με την ανοχή της ΝΔ είναι διατεθειμένη να θυσιάσει και τον τελευταίο Έλληνα απασχολούμενο ή άνεργο, τη δημόσια περιουσία, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μείγμα πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα.

Ακόμη υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε ποτέ στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα».

«Η Βουλή καλείται σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή στην κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου;», διερωτήθηκε αναφερόμενος στην ομιλία του νέου υπουργού Οικονομικών που προηγήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως το τελευταίο διάστημα κλιμακώνονται οι επιθέσεις απέναντι στο κόσμο που ζητά κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και οι επιθέσεις στην Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ακόμη πως αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ταυτόχρονα με τη συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση ανοίγει την αγκαλιά της «στον κ. Καρατζαφέρη και την ακροδεξιά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή