Ενδεικτικό πρόγραμμα πιθανών διακοπών ρεύματος

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 11:48
UPD:12:09
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

A- A A+

Νέες διακοπές ρεύματος αναμένονται σήμερα, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ που έχει θέσει εκτός λειτουργίας μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, Λαύριο και Κομοτηνή. Σύμφωνα με πηγές της ΓΕΝΟΠ, για σήμερα δεν προγραμματίζεται η έξοδος άλλης μονάδας από το σύστημα, αλλά οι συνδικαλιστές θα επανεξετάσουν τη στάση τους από αύριο.

Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στο διασυνδεδεμένο σύστημα (ηπειρωτική Ελλάδα) θα είναι διάρκειας περίπου μιας ώρας και θα γίνουν στο διάστημα 12 με 3 το μεσημέρι (μία ώρα παραπάνω σε σχέση με χθες οπότε ο προγραμματισμός ήταν από 12.30 έως 2.30 το μεσημέρι). Στην Κρήτη αναμένονται διακοπές από τις 8.30 ως τις 10 το βράδυ και στη Ρόδο από 7.30 έως 10 το βράδυ, με μέγιστη διάρκεια μισή ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Νωρίτερα έληξε η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1999379 που έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οφειλές του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ. Σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ασφαλιστικού τους φορέα, ΟΑΠ-ΔΕΗ, στην περιοχή του Τάλως, προέβησαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της Επιχείρησης στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλο, το σύνολο των οφειλών υπερβαίνει τα 135 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 46 εκατ. ευρώ είναι του υπουργείου Υποδομών και οφείλονται κυρίως στα χρέη από την ηλεκτροδότηση των φαναριών μέρος των οποίων εκκρεμεί από το 1998.

Ν. Φωτόπουλος: Το Δημόσιο είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της ΔΕΗ

Ν. Φωτόπουλος: Το Δημόσιο είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της ΔΕΗ

Σημαντικές επίσης είναι οι οφειλές (με στοιχεία Φεβρουαρίου 2009) των υπουργείων: Εθνικής Αμυνας (9,4 εκατ. ευρώ), Προστασίας του Πολίτη (7,1 εκατ.), Εσωτερικών (Περιφέρειες, 14,5 εκατ.), Υγείας (νοσοκομεία, 3,8 εκατ.), Πολιτισμού (ΟΑΚΑ, 2,3 εκατ.), Παιδείας (2,2 εκατ.), Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (20,8 εκατ.), Αττικό Μετρό (6,7 εκατ.), Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (5,6 εκατ.), σεισμόπληκτοι Αττικής (4,7 εκατ.), κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή