Ράσμουσεν: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 18:36
EPA/OLIVIER HOSLET

A- A A+

Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στη Λιβύη για να μην χάσουν τη ζωή τους άλλοι αθώοι πολίτες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Αντερς Φο Ράσμουσεν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

«Αυτές τις ημέρες, ειπώθηκε ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλειες αμάχων (...) λυπάμαι βαθύτατα για κάθε απώλεια ζωής σε αυτή τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

«Αλλά μην ξεχνάτε ότι ήταν το καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι το οποίο ξεκίνησε τη σύγκρουση επιτιθέμενο εναντίον του ίδιου του λαού του, και όχι το ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Ράσμουσεν και τόνισε ότι «οι δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι βομβαρδίζουν τις πόλεις με άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό, και όχι το ΝΑΤΟ».

Επισήμανε ακόμη ότι «είναι το καθεστώς Καντάφι, που ρίχνει ρουκέτες από τζαμιά και από υπόγεια καταφύγια που βρίσκονται κοντά σε παιδικές χαρές, και όχι το ΝΑΤΟ».

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία ζήτησε σήμερα τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λιβύη για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, ενώ το ΝΑΤΟ συνεχίζει τα πλήγματα ενάντια στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, παρά τις επικρίσεις μετά τις επιδρομές που προκάλεσαν το θάνατο αμάχων.

NATO
«Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη»

«Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη»

Το Παρίσι όμως κατέστησε αμέσως σαφή την αντίθεση του σε κάθε παύση των επιχειρήσεων εκτιμώντας ότι αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στον Μουάμαρ Καντάφι να κερδίσει χρόνο και να αναδιοργανωθεί.

Η συμμαχία παραδέχτηκε πάντως ότι σκότωσε κατά λάθος αμάχους κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής επιδρομής την Κυριακή στην Τρίπολη, στην οποία εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους. Στις 16 Ιουνίου, το ΝΑΤΟ είχε χτυπήσει κατά λάθος μια φάλαγγα οχημάτων των εξεγερμένων στην περιοχή της Μπρέγκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή